Η συνεργασία της Motul με το Dakar είναι πιο μεγάλη από ποτέ: Rally Dakar 2018

Μια σχέση που προχωράει ένα βήμα παραπέρα ...

H Motul προετοιμάζεται για άλλη μια φορά να είναι χορηγός στο θρυλικό Dakar Rally, με τη διαφορά ότι το 2018 η συνεργασία αυτή γίνεται ακόμα πιο δημιουργική, φτάνοντας ως τη Νότια Αμερική και την καρδιά του Rally, όπως ποτέ άλλοτε!

Η εμπλοκή της Motul θα είναι ακόμα μεγαλύτερη το 2018 καθώς γίνεται πλέον ένας από τους σημαντικότερους συνεργάτες της A.S.O., του διοργανωτή του Dakar, συνεχίζοντας τις δεσμεύσεις της προς τους κλασικούς αγώνες αντοχής όπως τα: 24 Hours of Le Mans, Isle of Man Tourist Trophy, Roof of Africa στο Lesotho και Carrera Panamericana στο Μεξικό.

Η Motul όχι μόνο θα στηρίξει τους τεχνικούς της συνεργάτες σε αυτήν την δύσκολη πρόκληση - μια από τις πιο εξαντλητικές για τους αναβάτες και τις μηχανές - μέσω της παροχής προϊόντων υψηλής απόδοσης και της παρουσίας στο χώρο τεχνικών της, αλλά θα υποστηρίξει και όλο το πνεύμα της διοργάνωσης.

Με ανατρεπτικές καινοτομίες και πρωτοποριακό πνεύμα, η Motul θα διαθέτει ένα "Κινητό Εργαστήριο" διαθέσιμο σε κάθε καταυλισμό για όλους τους αγωνιζόμενους, ως εργαστήριο χημικής ανάλυσης λιπαντικών. Είναι η πρώτη που θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας στο Rally Dakar ενώ δύο τεχνικοί εμπειρογνώμονές της θα είναι σε ετοιμότητα καθ΄ όλη τη διάρκεια του event για να αναλύουν τα αποτελέσματα και να δίνουν συστάσεις στις ομάδες.

Η σχέση με τους λάτρεις του Dakar γίνεται ακόμα πιο δυνατή!

Το 2018 η Motul θα εξιστορήσει τις εμπειρίες των πιο γενναίων και πιο ικανών αθλητών (όλων των κατηγοριών), μεταδίδοντας το βίντεο της επικής τους εμπειρίας από το Dakar. Κάτι τέτοιο αντανακλά πλήρως τις ανθρώπινες αξίες που μοιράζεται η Motul με το Dakar και θα δημιουργήσει ένα νέο επίπεδο αλληλεπίδρασης για τους φίλους του αθλήματος, που θα τους επιτρέψει να συμμετάσχουν πιο ενεργά. Οι οπαδοί από όλο τον κόσμο θα μιλήσουν για το Epic Story από τη Motul, ενδυναμώνοντας το όνομα του νέου, μεγάλου σημαντικού συνεργάτη του Dakar στο μυαλό των 2,3 εκατομμυρίων που παρακολουθούν αυτό το σημαντικό γεγονός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Τα videos του Epic Story θα γίνουν share στις σελίδες Facebook, Twitter και Instagram του Dakar και οι followers θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν για το αγαπημένο τους.

Όλες οι λεπτομέρειες για τη διοργάνωση του Rally Dakar 2018, βρίσκονται αναρτημένες στη σελίδα της Motul: http://www.motul.com/gr/el/news/events-racing/motul-takes-on-the-dakar-in-more-depth-than-ever-before

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ MOTUL

Η γαλλική εταιρία Motul  δραστηριοποιείται παγκοσμίως και ειδικεύεται στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη διανομή λιπαντικών προϊόντων (αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και άλλων οχημάτων), καθώς και λιπαντικών βιομηχανικής χρήσης μέσω της δραστηριότητας της Motul Tech.

Η Motul έχει επίσης αναγνωριστεί ως ειδικός στα συνθετικά λιπαντικά. Ήδη από το 1971, η Motul ήταν η εταιρία πρωτοπόρος στην παρασκευή του πρώτου 100% συνθετικού λιπαντικού για κινητήρες αυτοκινήτων, το 300V, κάνοντας χρήση της τεχνολογίας εστέρων η οποία χρησιμοποιήθηκε αρχικά στην αεροναυπηγική βιομηχανία.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών,  η Motul απέκτησε αξεπέραστη εμπειρία ως επίσημος προμηθευτής λιπαντικών  για πολλές αγωνιστικές ομάδες και κατασκευαστές και συμμετέχει ενεργά στην περαιτέρω ανάπτυξη των τεχνολογικών καινοτομιών στα motorsports.

Η Motul υποστηρίζει ομάδες αλλά και διεθνείς αγώνες και πρωταθλήματα όπως: 24 Hours of Le Mans (αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας), FIA World Endurance Championship, IMSA WeatherTech SportsCar Championship, Super GT, Drift, Pikes Peak, Japanese championship Super Formula, Blancpain Endurance Series, Dakar, Tour Auto, Le Mans Classic, MotoGP, World Superbike, World MX, FIM Endurance World Championship, IOM TT, MOTUL FIM Ice Speedway Gladiators World Championship, Roof of Africa και πολλές ακόμη.